Izložba o pravoslavlju u Svetoj zemlji u Progresu

Ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kan poručila je večeras u galeriji "Progres" gde je otvorila izložbu fotografija "Vera koja traje: Pravoslavlje u Svetoj zemlji" izraleske autorke Dafne Tal da su fotografije još jedan dokaz koliko je Sveta zemlja kolevka svih monoteističkih religija.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.01.2017.

22:00

Izložba o pravoslavlju u Svetoj zemlji u Progresu
Foto: Thinkstock

Kan je naglasila da Dafna Tal na svojim fotografijama uspeva da prikaže ne amo impresivne crkve i manastire, već pre svega duh i dušu pravoslavne vere, njene tradicije, kulture i običaja, kao i ljude koji veru žive.

"Fotografije svedoče o gotovo 2000 godina kontinuiranog prisustva pravoslavlja u Svetoj zemlji", kazala je ambasadorka Fišer Kan.

Izložba je prva u nizu događaja koje će izraelska ambasada ove godine organizovati u čast 25. godišnjice obnavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Izraela.

Beogradska publika imaće priliku da vidi 38 fotografija koje je izraelska umetnica napravila tokom trogodišnjeg dokumentarnog rada u okviru bliske saradnje sa grčkom i ruskom pravoslavnom crkvom.

Kroz seriju izuzetnih fotografija, ona je uhvatila s neverovatnom jasnoćom, ne samo lica članova pravoslavnih zajednica, već i, uz duboko razumevanje suštine pravoslavlja, i sam duh tih skrivenih mesta, retko pristupačnih javnosti.

Dafna Tal živi i radi u Jerusalimu kao profesionalna fotografkinja, specijalizovana za kreativne i dokumentarne projekte.

Profesionalnu karijeru započela je nakon studija u Školi međunarodnog centra za fotografiju u Njujorku (2006).

Nakon što je diplomirala, stekla je evropsku diplomu iz oblasti menadžmenta kulturnih projekata Asocijacije Marsel Hikter u Finskoj, Kipru i Grčkoj (2009).

Izložba traje do 5. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: