Unapređen sajt Vatikanskih muzeja

Sajt Vatikanskih muzeja, poznatih po čuvenoj Sikstinskoj kapeli i Rafaelovim stancama, zamenjen je novim, naprednijim portalom, koji će korisnicima interneta olakšati pristup njegovim bogatim umetničkim zbirkama.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.01.2017.

19:34

Unapređen sajt Vatikanskih muzeja
Foto: Thinkstock

Novi multimedijalni portal (www.museivaticani.va) sadrži 13.000 stranica na pet jezika, italijanskom, engleskom, španskom, nemačkom i francuskom, 3.000 fotografija i 57 video-snimaka, među kojima i interaktivne posete putem brze navigacije.

Unapređeni sajt omogućava i deljenje fotografija muzejskih remek-dela preko Tvitera i Fejsbuka, a ima i "onlajn katalog" koji trenutno sadrži 4.000 od ukupno 20.000 umetničkih dela izloženih u stalnoj postavci Muzeja, dok će za godinu dana, prema rečima nove direktorke Barbare Žate, u njemu biti dostupni i ostali eksponati.

Žata je inače prva žena na čelu Vatikanskih muzeja.

Za korisnike koji žele da posete Vatikanske muzeje omogućeno je rezervisanje ulaznica preko portala kako bi izbegli čekanje u dugim redovima.

Vatikanski muzeji poseduju jednu od najvećih umetničkih zbirki na svetu sa više od sedam kilometara galerija, a godišnje ih poseti više od šest miliona ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: