Deset godina Kultture: Književni vodič kroz Beograd

Centar za kulturne inicijative „Kulttura“ u maju navršava 10 godinа postojanja. Za to vreme u programima koje je Centar organizovao učestvovalo je nekoliko hiljada Beograđana i gostiju Beograda.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2015.

11:32

Default images

Svoj jubilej „Kulttura“ obeležava sa četiri nova programa. Program „Književni vodič kroz Beograd“ koji se izvodi sa velikim uspehom sedmu godinu zaredom, nastavlja se šetnjama koje prate stvaralačke i životne tragove Milorada Pavića, Svetlane Velmar Janković i Mome Kapora.

Dvočasovni besplatni programi realizovaće se uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda petkom u 17 časova.

Prvi od njih „Tragom Milorada Pavića“ započinje 29. maja u Ulici braće Baruh 2, i ponoviće se 19. juna. Program „Tragom Svetlane Velmar Janković“ izvodiće se 5. i 26. juna, okupljanje je u Ulici Svetozara Markovića 21.

Najzad šetnje „Tragom Mome Kapora“ dešavaće se 12. juna i 3. jula, a započinjaće u Nebojšinoj ulici 18.

Novi program za decu „Tragom beogradskih zmajeva“ u okviru „Beografije“ nedeljom, premijera je u nedelju 24. maja u 9.30 sati.

Baveći se dosledno popularizacijom kulturnog nasleđa „Kulttura“ nastavlja i realizaciju svojih programa u okviru „Beogradskih šetnji“. Prijavljivanje i informacije na 066/056906 i 066/056096 i e-mail kontakt@beogradskesetnje.rs i na beogradskesetnje.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: