Spomen ploča Karlu Buliću

Spomen ploča glumcu Karlu Buliću biće otkrivena 12. maja na zgradi u kojoj je živeo, u Ulici Kralja Milutina 23 u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2010.

17:44

Default images

Ploča, rad akademskog vajara Zorana Maleša, izlivena je u mesingu i patinirana. Pored reljefnog portreta, na njoj će biti i tekst „U ovoj zgradi je živeo glumac Karlo Bulić (Trst 1910. - Beograd 1986.) jedan od osnivača i prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Spomen ploču podižu građani Vračara“.

Predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović i ambasador Hrvatske Željko Kuprešak otkriće spomen ploču, a otkrivanju će prisustvovati članovi porodice poznatog glumca i ambasador Italije Armando Varikjo.

Postavljanje spomen ploče Karlu Buliću samo je nastavak aktivnosti opštine Vračar na trajnom obiležavanju uspomene na istaknute stvaraoce koji su živeli na teritoriji opštine i zasnivanje saradnje na planu kulture sa predstavnicima Hrvatske, saopšteno je iz opštine Vračar.

Karlo Bulić je, između ostalog, ostao upamćen po maestralnoj ulozi doktora Luđija, koga je igrao u TV seriji ,,Naše malo misto''

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: