Zoran Cvijanović: Posle predstava pio sam jedino sa Đuzom Stojiljkovićem

"Oktobarfest", "Poltron", "Mi nismo anđeli", "Lepa sela lepo gore", "Stado", "Sivi dom", "Mile protiv tranzicije", samo su neke od uloga po kijima ga pamtimo. Snimio je više od 50 filmova, bio i glumac i producent i reditelj. Sada se sprema da ostvari svoj dečački san u mjuziklu "Krcko Oraščić", jer kako kaže, konačno pleše u ovom komadu. Glumac Zoran Cvijanović kaže da pred svaku novu predstavu ima tremu jer oseća da mora da opravda poverenje njegovog pokojnog profesora Minje Dedića, koji je inače pratio svaku premijeru njegove klase.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.12.2018.

14:28

Zoran Cvijanović: Posle predstava pio sam jedino sa Đuzom Stojiljkovićem
Foto: Screenshot, Prva

Cvijanović pripada takozvanoj 'turbo klasi' profesora Minje Dedića i njegovog tadašnjeg asistenta Vladimira Jevtovića.

Sa ove klase potekli su neki od najvećih glumaca 20. i 21. veka - Žarko Laušević, Suzana Petričević, Vladimir Ilić, Dubravka Živković, Sonja Savić, Svetislav Goncić, Branimir Brstina i drugi. Zoran Cvijanović na Prvoj televiziji najpre je govorio o "Krcku" koji stiže 22. i 23. decembra u beogradsku Kombank dvoranu. Najavljena kao porodični spektakl, predstava "Krcko Oraščić, ostvarenje sna", u režiji Marka Manojlovića, biće spoj muzike i plesa koji će deci doneti novogodišnju radost. Pored Cvijanovića, u mjuziklu igraju Stevan Piale (Krcko), Anisja Gavrilović (Klara) i Lena Stamenković, dok je za koreografiju zadužena balerina Ašhen Ataljanc.

Glumac, koji je bio zaposlen u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i Ateljeu 212, koji je, potom, radio kao producent, bio je jedno vreme i u statusu slobodnog umetnika. Danas je zaposlen u pozorištu Boško Buha, za koje ističe da je najbolji beogradski ansambl.

Kako kaže Cvijanović, iako inače ne pije, posle predstava jedino je to morao da čini sa pokojnim Đuzom Stojiljkovićem. Sa Nikolom Kojom, sa kojim je snimio dosta filmova, kaže da bi uvek radio i da iza njih stoje lepi filmovi i prijateljstvo.

Šta je rekao Zoran Cvijanović o mladim glumcima, svojoj klasi sa Fakulteta dramskih umetnosti, "Miletu protiv tranzicije", profesorima, ali i o novom filmu koji režira Srđan Dragojević, poslušajte u prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: