"Bura" za 68. rođendan pozorišta "Duško Radović"

Malo pozorište "Duško Radović" proslaviće 68. rođendan 23. oktobra i tom prilikom premijerno će biti izvedena predstava za decu nastala prema drami Vilijama Šekspira "„Bura" u režiji Nikite Milivojevića.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 20.10.2017.

16:20

Foto: Gettyimages

Romantična drama, koju je Šekspir pisao u toku 1610. i 1611. godine, govori o sukobu Prospera kojeg su braća Antonio i Alonso bacili u more i tako proterali iz Italije.

Reditelj Nikita Milivojević, kome je ovo druga režija u Malom pozorištu u najavi predstave kaže da je pred publikom zanimljiv komad.

"U Buri je moguće prepoznati najrazličitije sadržaje: od romantičnih, metafizičkih, autobiografskih, filozofskih, političkih... a među svim mogućim „učitavanjima“ za mene u njoj postoji i jedan dečji pogled na svet (kao u onim neobičnim kutijama DŽ. Kornela u kojima su neki nostalgični mini svetovi prepuni nekakave dečije fantazije)“."

Kostim je radila Jelena Stokuća, asistent reditelja i koautor muzike koja se izvodi uživo na sceni je Tadija Miletić, a asistent kostimografa Adrijana Simović.

U predstavi igraju Ivana Adžić, Miloš Samolov, Miloš Anđelković, Arsenije Tubić, Nikola Malbaša, Jovana Čurović, Maja Tomašević i Mina Gligorić.

U okviru proslave Dana pozorišta biće podeljene i godišnje nagrade, o kojima je odlučivao tročlani žiri u sastavu Goran Balančević, Miloš Samolov i Jelena Ćuruvija Đurica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: