"Dama s kamelijama" Narodnog pozorišta na turneji po Kini

Predstavom “Dama s kamelijama" Aleksandra Dime Sina, u režiji Juga Radivojevića, Drama Narodnog pozorišta iz Beograda prvi put u svojoj istoriju gostovaće od 4. do 16. jula u Kini.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 29.06.2017.

19:35

Foto: Thinkstock

Ansambl nacionalnog teatra igraće predstavu u Pekingu od 4. do 10. jula u okviru programa Internacionalnog teatarskog festivala.

Internacionalni teatarski festival u Pekingu je jedna od najznačajnijih pozorišnih smotri u Kini, na kojoj pored domaćih teatara i Narodnog pozorišta u Beogradu, ove godine učestvuju Slovensko narodno gledališče iz Ljubljane, Aleksandrijski teatar iz Sankt Peterburga, Gešer teatar iz Izrala...

U Gradskom teatru u Šangaju umetnici Narodnog pozorišta igraće od 11. do 16. jula.

Turneja Narodnog pozorišta je rezultat kulturne razmene Narodne republike Kine i Srbije. "Dama s kamelijama" u Narodnom pozorištu je sedma postavka ovog dela, prožetog suptilnim prikazom istinske ljubavne strasti, a kojeg je poznati francuski pisac i dramaturg napisao 1848. godine.

Glavne uloge tumače Marija Vicković, Joakim Tasić, Nebojša Kundačina i Slobodan Beštić.

U podeli su i Stela Ćetković, Kalina Kovačević, Dimitrije Ilić, Andreja Maričić, Milena Đorđević, Lepomir Ivković i Bojana Stefanović koju će u Šangaju zameniti Maja Nikolić.

Autor adaptacije je Željko Hubač, a dramaturg Spasoje Ž. Milovanović.

Scenograf je Boris Maksimović, kostime je uradila Bojana Nikitović, a muziku Kornelije Kovač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: