"Faust" Slovenskog narodnog gledališča u JDP-u

Slovensko narodno gledališče iz Ljubljane gostovaće večeras na sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta sa Geteovim "Faustom" u režiji Tomaža Pandura, a predstava će biti izvedena sa srpskim titlom.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 16.06.2017.

11:15

Foto: Thinkstock

Ovo je treći Pandurov susret sa slavnim Geteovim delom - prethodno je režirao "Fausta" 1990. godine u Slovenskom narodnom gledališču u Mariboru, a drugi put ga je postavio u madridskom "Centro Dramatico Nacional" (2014).

"Faust" Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane (2015) poslednja je režija velikog slovenačkog reditelja koji je preminuo u aprilu 2016.

Igraju Igor Samobor (direktor SNG-a), Branko Šturbej, Barbara Cerar/Maša Derganc, Polona Juh, Branko Jordan, Uroš Fürst, Robert Korošec, Filip Samobor, Žan Perko i Matic Lukšič.

Predstava je učestvovala na festivalima u Meksiku, Kolumbiji, Češkoj, Makedoniji, Južnoj Koreji, Rumuniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: