Predstava "Planina Olimp" Jana Fabra otvara 51. Bitef

Predstava ”Planina Olimp” (Mount Olympus), proslavljenog flamanskog reditelja i koreografa Jana Fabra, biće izvedena 23. septembra u Sava Centru na otvaranju 51. Bitefa. Jedan od najznačajnijih evropskih festivala biće održan od 22. do 30 septembra na nekoliko lokacija u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.06.2017.

20:56

Predstava
Facebook / Bitef teatar

Tim povodom, u Ljubljani se danas u Drami Slovenskog narodnog gledališča održala prva regionalna konferencija za novinare, na kojoj su se medijima obratili Ivan Medenica, umetnički direktor Bitefa, Igor Samobor upravnik Slovenskog narodnog gledališča i reditelj Jernej Lorenci.

Ovom prilikom ekskluzivno je najavljena nova predstava Jerneja Lorencija, Carstvo nebesko (radni naslov), koja nastaje u kooprodukciji Narodnog pozorišta iz Beograda i Bitef teatra, a koja će premijerno biti izvedena na ovogodišnjem Bitefu.

Kao deo ovogodišnje selekcije, predstavljena je i predstava Biblija, prvi pokušaj, nastala u produkciji SNG Drama Ljubljana, a u režiji Jerneja Lorencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: