"Dragi moj lažljivče" u Narodnom pozorištu u Beogradu

Predstava Srpskog narodnog pozorišta i Kulturnog centra iz Sremskih Karlovaca "Dragi moj lažljivče" po tekstu Džeroma Kiltija, u režiji Tibora Vajde, biće izvedena sutra na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu, u okviru razmene predstava, kada će na sceni "Pera Dobrinović" biti izveden "Henri Šesti" Šekspira u režiji Nikite Milivojevića.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.04.2017.

08:08

Foto: snp.org.rs

Delo "Dragi moj lažljivče" je nastalo na osnovu četrdesetogodišnje prepiske čuvenog irskog pisca britkog pera Džordža Bernarda Šoa (1856-1950) i najsjajnije zvezde londonskih pozorišta glumice Pat Kembel (1865-1940) i predstavlja nežnu priču o odnosu dva bića koja se ostvaruju zajedno.

Po rečima reditelja, ovo je "predstava za one koji razmišljaju, one koji umeju da osećaju i koji znaju šta je katarza". Igraju Gordana Đurđević Dimić u ulozi Pat Kembel i Miodrag Petrović u ulozi Bernarda Šoa.

"Dragi moj lažljivče" je premijerno izvedena 20. decembra 2014. godine i izvođena više od 20 puta na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta i gostovanjima.

Kao radio-drama Radio Novog Sada "Dragi moj lažljivče", u režiji Tibora Vajde, predstavljala je Radio televiziju Vojvodine na Festivalu radio-drama u Engleskoj 25. februara 2016. godine, osvojivši prvo mesto u kategoriji publike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: