''Fantom iz Opere'' stiže u Pozorište na Terazijama

U Pozorištu na Terazijama danas je održana prva čitaća proba mjuzikla ''Fantom iz Opere'', jednog od najpoznatijih naslova u istoriji mjuzikla.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 11.04.2017.

16:20

''Fantom iz Opere'' stiže u Pozorište na Terazijama
Ilustracija / Printscreen YouTube/The Phantom of the Opera

''Fantom iz Opere'' važi za najpopularniji i najkompleksniji mjuzikl u celini, s toga je dobijanje licence za njegovo izvođenje istinsko priznanje za svako pozorište i potvrda visokog nivoa dostignutog standarda izvođenja, ističu iz teatra. Uloga Fantoma poverena je Slobodanu Stefanoviću, u alternaciji sa Nikolom Bulatovićem.

Na audiciji održanoj 17. i 18. marta za dve ženske i dve muške uloge, od preko 100 prijavljenih, u uži izbor je ušlo 14 kandidata. Za ulogu Kristin izabrana je sedamnaestogodišnja Marta Hadžimanov, u alternaciji sa Mirjanom Matić. Raul je Ivan Marković, u alternaciji sa Slavenom Došlom.

Ulogu Karlote tumače prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Snežana Savičić Sekulić i Mirjana Stojanović, dok je Pjanđi Ljubomir Popović.

Režija beogradske verzije ''Fantoma iz Opere'' poverena je Jugu Radivojeviću, koji je na sceni Pozorišta na Terazijama do sada postavio već dva mjuzikla ''Producenti'' i ''Mamma Mia!''.

Mjuzikl ''Fantom iz Opere'' je sa engleskog preveo i uradio prepev pesama Slobodan Obradović, dok su u autorskom timu još i dirigent Vesna Šouc, scenograf Aleksandar Denić, kostimograf Bojana Nikitović, koreograf Konstantin Kostjukov, lektor Radovan Knežević.

U podeli su i članovi i stalni saradnici našeg pozorišta Dragan Vujić Vujke (Žozef Buke), Milan Antonić (Gospodin Firman), Dušan Šida ( Gospodin Andre), Milena Vasić/Ivana Popović (Madam Žiri), Dušan Kaličanin (gospodin Rejer), Milena Živanović/Iva Stefanović (Meg), Božidar Bole Stošić (Gospodin Lefevr), Ljubiša Dinčić (Aukcionar), Marko Pantelić (Don Atilo / Pasarino), Milan Gromilić (Policajac).

Učestvuju balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama, a premijera je planirana za oktobar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: