Mestno gledališče ljubljansko sutra u Ateljeu 212

Ansambl teatra "Mestno gledališče ljubljansko" gostovaće sutra u Ateljeu 212 sa predstavom "3 zime" Tene Štivičić, u režiji Barbare Hing Samobor. Predstava "3 zime" je rafinirana i dirljiva saga o porodici Kos, obeleženoj prelomnim istorijskim događajima.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 24.03.2017.

14:58

Mestno gledališče ljubljansko sutra u Ateljeu 212
atelje212.rs

Žene, sa svakom generacijom sve nezavisnije i obrazovanije, pokretačka su snaga porodice i sa velikim požrtvovanjem, hrabrošću i nesalomivom voljom suočavaju se sa teškim iskušenjima koja im se nađu na putu.

Komad je, kako ističu iz Ateljea 212, svež, do tančina promišljen, u svakom trenutku pulsira životom, a sitni nagoveštaji delimično otkrivene misterije u pojedinim scenama pojačavaju napetost, sve dok se, u poslednjoj, ne sliju u fantastičnu celinu u kojoj svaki komadić čvrsto stoji na svom mestu.

Za dramu "3 zime" autorka Tena Štivičić dobila je u Njujorku 2015. godine prestižnu nagradu "Suzan Smit Blekburn". Jana Zupančič je za ulogu Maše Kos nagrađena "Dnevnikovom" nagradom 2016. godine i nagradom za najbolju glumicu "Gavelinih večeri".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: