Mladenovićev "Alan Ford" na sceni Bitef teatra

Izvođenje predstave "Alan Ford - Povratak otpisanih" Predraga Lucića, po motivima stripa "Alan Ford", a u režiji Kokana Mladenovića, zakazano je za 30. i 31. mart u Bitef teatru.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 21.03.2017.

14:47

Mladenovićev

Predrag Lucić, jedan od kreatora satiričnog lista ”Feral Tribune” iz Splita (ugašen 2008), napisao je potpuno novu epizodu “Alana Forda” pod nazivom “Povratak otpisanih”, koja je temeljena na današnjem trenutku svetske scene.

Reditelj Kokan Mladenović ističe da su svi iz kompletne družine TNT, na koje su čitaoci stripa navikli, lepo i vešto upleteni u priču predstave, a upravo njihova satirična crta je bila u središtu zanimanja svih autora i glumaca koji su radili na predstavi.

Poznate likove Alana Forda, Sir Olivera, Grunfa, Boba Roka, Broja Jedan, Jeremije, Superhika i mnogih drugih tumače: Mirsad Tuka, Armin Omerović, Anđela Kosić, Davor Golubović, Elma Juković, Rok Matek, Igor Štamulak, Aleš Valič i Gorazd Žilave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: