Počinje 46. Pozorišni festival komedije

U Jagodini večeras počinje 46. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostavrenja Srbije "Dani komedije", a prvu predstavu, posle svečanog otvaranja, izvešće "Zvezdara teatar" Beograd.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.03.2017.

14:28

Počinje 46. Pozorišni festival komedije
Foto: Thinkstock

Reč je o predstavi "Pasivno pušenje" Nebojše Romčevića u režiji Egona Savina, jednoj od sedam u konkurenciji za nagrade, po izboru selektora teatrologa i pozorišnog kritičara dnevnog lista "Politika" Ane Tasić.

Igraju: Aleksandar Ðurica, Radoslav Milenković, Mladen Andrejević, Marko Baćović, Milica Gojković i Miodrag Tešović.

Za ovu predstavu Tasićeva je rekla: "Radnja ove savremene, grube, politički upadljivo nekorektne i apsurdne komedije nasporazuma, dešava se na pariskom aerodromu, gde službenici privode Srbina Radišu zbog sumnje da je terorista".

"Ovo polazište je plodno tlo za komički ubedljivo razobličavanje niza problema koji potresaju življenje u Srbiji na putu za EU. Od mukotrpnog sastavljanja kraja sa krajem, preko ograničenja politike i duboko ukorenjene društvene korupcije, do globalnih potresa zabog terorizma i emigranata", rekla je Tasićeva na konferenciji za medije.

Humor se izvodi iz naših svakodnevnih života, poznatih situacija borbe za preživljavanje, i prevodi se u grublje, oštro komične scene koje nam donose odušak od takve svakodnevnice, zaključila je ona.

"Dane komedije" u 20 sato, svečano će otvorenim proglasiti ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, a izvodnjen prve predstave, po trdaiciji, najaviće famfare. Festival završava 27. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: