Atelje 212: "Mrešćenje šarana" gostuje u Beču

Ansambl Ateljea 212 gostuje sutra na sceni Akzet teatra u Beču sa predstavom "Mrešćenje šarana" Aleksandra Popovića u režiji Milana Neškovića.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 18.02.2017.

15:09

Atelje 212:

"Mrešćenje šarana" je uzbudljiva, životna priča o tome kako na malog prosečnog čoveka utiču rat, smene vlasti i politički režimi, partijska načela i ideologije. Popović govori o iskonskom nemoralu, ideološkoj zaslepljenosti, iskrivljenom i lažnom patriotizmu i nedoslednoj prilagodljivosti svojih junaka.

U predstavi igraju Tihomir Stanić, Hristina Popović, Viktor Savić, Ivan Jevtović, Dubravka Mijatović, Nenad Jezdić i Dragana Đukić.

Autor scenografije je Vesna Popović, kostimograf Marina Medenica, a kompozitor je Vladimir Pejković. Premijera je bila 17. maja 2016. godine na sceni "Mira Trailović".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: