Pozorišne predstave u Konaku kneza Miloša

Nakon dobrog prijema kod publike u prethodnom periodu, Istorijski muzej Srbije nastavlja sa izvođenjem predstava u autentičnom ambijentu Konaka kneza Miloša u Topčideru zarad promocije ideje muzejskog teatra, afirmacije tradicije, kulture i jezika, kao i negovanja vrednosti srpske istorije i opšte kulture, saopštili su iz ove ustanove kulture.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.01.2017.

19:30

Pozorišne predstave u Konaku kneza Miloša
Foto: Screenshot

Do početka aprila je planirano 10 izvođenja muzičko-scenskog igrokaza "Što se bore misli moje" i četiri izvođenja monodrame "Mudri i junačni vojvoda Janko Katić".

Muzičko-scenski igrokaz "Što se bore misli moje" će se igrati prvog i trećeg vikenda u mesecu (21. i 22. januar, 4, 5, 18. i 19. februar, 4, 5, 18. i 19. mart u 16 časova), dok će monodrama "Mudri i junačni vojvoda Janko Katić" biti na programu poslednjeg vikenda u mesecu (28. januar, 25. februar, 25. i 26. mart u 16 časova)

Igrokaz "Što se bore misli moje" autorke Zlate Tipold je jednočinka u trajanju od jednoga sata koja opisuje jedan segment života kneza Mihaila Obrenovića i njegove supruge kneginje Julije Hunjadi Obrenović - pripremu Julijinog rođendana na njihovom imanju "Ivanka", u današnjoj Slovačkoj.

Cena karte je 350 RSD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: