"Hamlet" gostuje u Zagrebu

Predstava Hamlet Vilijama Šekspira u režiji Aleksandra Popovskog, koja je nedavno sa velikim uspehom gostovala u Ljubljani, 10. januara će biti izvedena na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.01.2017.

09:20

Naslovnu ulogu tumači Nebojša Glogovac, a u podeli su i Jasna Đuričić, Jovana Stojiljković, Bojan Dimitrijević, Nikola Rakočević, Vlasta Velisavljević, Goran Šušljik, Miloš Samolov i Boris Milivojević. Dramaturg je Goran Stefanovski. Scenografiju potpisuju NUMEN i Ivana Jonke. Kostimograf je Maria Marković, a kompozitor Kiril Džajkovski. Za scenski pokret bila je zadužena Sonja Vukićević, a za scenski govor Ljiljana Mrkić Popović.

U najznačajnijem pozorištu u Hrvatskoj, Jugoslovensko dramsko pozorište gostovalo je u januaru prošle godine. Poslednje Molijerovo delo, Uobraženi bolesnik u režiji Jagoša Markovića, izvedeno je pred prepunom salom, a ansambl je ispraćen ovacijama. Tako su, posle tri decenije, JDP i HNK uspostavili saradnju razmenom predstava. Na Sceni „Ljuba Tadić” u junu 2015. izvedena je predstava Vučjak Miroslava Krleže u režiji Ivice Buljana. Poslednji put, pre obnove saradnje, Jugoslovensko dramsko pozorište je gostovalo na sceni HNK 1986. godine s predstavom Putujuće pozorište Šopalović Ljubomira Simovića u režiji Dejana Mijača.

Gostovanje Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Zagrebu podržala je Skupština grada Beograda.

Sledeće gostovanje predstave Hamlet je 29. aprila na sceni Folksteatra u Beču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: