Sopran sa Kipra u "Otelu" Narodnog pozorišta

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 22. decembra biće izvedena opera đuzepea Verdija "Otelo" pod dirigentskom palicom Dejana Savića, a u ulozi Dezdemone nastupiće gošća sa Kipra, sopran Marija Papajoanu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 20.12.2016.

09:58

Sopran sa Kipra u

Naslovnu rolu pevaće tenor Dušan Plazinić, bariton Dragutin Matić biće u ulozi Jaga. U ansamblu su i Nenad Čiča (Kasio), Slobodan Živković (Rodrigo), Ljubica Vraneš (Emilija), Sveto Kastratović(Lodoviko), Pavle Žarkov (Montano) i Predrag Gligorić (Glasnik).

Učestvuju Orkestar i Hor Opere Narodnog pozorišta u Beogradu. Reditelj je Paolo Bajoko (Italija), scenograf Nevenka Vidak, a video produkciju potpisuje Petar Antonović.

Opera u četiri čina "Otelo" premijereno je izvedena 22. novembra 2015. Papajoanu je poslednjih par godina više puta gostovala na našoj sceni u operama "Madam Baterflaj" i "Toski", a novembra prošle godine prvi put je bila u ulozi Dezdemone u "Otelu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: