"Pod žrvnjem" premijerno večeras u JDP-u

Predstava "Pod žrvnjem" Dragoslava Nenadića u režiji Egona Savina i dramaturgiji Miloša Krečkovića biće premijerno izvedena večeras na sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.10.2016.

10:35

Foto: jdp.rs

Savin je naglasio da početak 20. veka, kada je nastao tekst "Pod žrvnjem", i današnje vreme povezuje sirotinja i podsetio Beograd između dva svetska rata bio jedina evropska metropola u kojoj je 80 podsto stanovništva živelo ispod granice siromaštva.

"To oslikava ovaj komad na uzbudljiv način i nadam se da predstava ima dozu prijemčivosti ne samo da opominje, već da omogući da postanemo svesni u kom i kakvom svetu živimo i da razvijemo sposobnost da ljudski jad razumemo i prihvatimo kao deo svoje svakodnevnice", naglasio je Savin.

On je istakao da je tema predstave zloupotreba dece od strane roditelja i da su koreni ljudskog zla u bedi.

U omnibusu sastavljenom od tri priče igraju Boris Isaković, Anita Mančić, Marko Janketić, Jelena Petrović, Amar Chorović, Bojan Lazarov, Nebojša Milovanović, Vesna Stanković, Milica Gojković, Miodrag Dragičević, Nenad Jezdić i Nebojša Ljubišić.

Scenograf je Vesna Popović, kostimografi Bojana Nikitović i Stefan Savković, izbor muzike potpisuje Savin, a za scenski govor je zadužena Ljiljana Mrkić Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: