Premijera predstave "Rosmershom" sutra u BDP-u

Predstava "Rosmersholm" Henrika Ibzena, u režiji Ane Konstantinović i Ivana Baletića, biće premijerno izvedena sutra na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta, najavio je taj teatar.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 14.10.2016.

11:55

Premijera predstave
Foto: www.bdp.rs

Drama "Rosmersholm" može se posmatrati kao precizna kritička analiza savremenih društvenih i političko-ekonomskih prilika, te njihovog razarajućeg uticaja na pojedinca i njegov humanistički ideal promene.

Savremena i aktuelna, ova drama otkriva mehanizme medijske i političke manipulacije u demokratskom i kapitalističkom društvu, govoreći o smrti politike i velikoj ličnoj borbi za ideale, istražujući osećanje kolektivne apatije, beznađa i nepripadanja.

Dramaturg je Tamara Baračkov, scenograf Višnja Vujović, kostimograf Sladjana Perić - Santrač, a autor video rada je Stevan Lung.

U predstavi igraju Jovan Belobrković, Milica Stefanović, Ivan Đorđević, Bojan Žirović, Nebojša Đorđević, Andrijana Oliverić, Željko Maksimović i Katarina Dimitrijević.

Predstava je nastala kao koprodukcija udruženja Eho animato, Beogradskog dramskog pozorista, Doma kulture "Studenski grad", udruženja Kulturmobil i Peripetija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: