Teatar iz Jekaterinburga večeras gostuje u Beogradu

Solisti i ansambl Državnog akademskog teatra Opere i Baleta iz Jekaterinburga, u saradnji sa Orkestrom Narodnog pozorišta izvešće večeras na Velikoj sceni srpskog nacionalnog teatra balet "Labudovo jezero" Petra Iljiča Čajkovskog.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2016.

09:59

Teatar iz Jekaterinburga večeras gostuje u Beogradu

U koreografiji Dmitrija Korenjeva, pod dirigentskom upravom Alekseja Bogorada, u glavnim ulogama nastupiće solisti Elena Šaripova, Larisa Ljušina, Ilja Borodulin i Kiril Popov, najavilo je Narodno pozorište.

Predstava je premijerno izvedena 17. jula prošle godine, a scenografiju je uradio Andrij Voitenko.

Državni akademski teatar Opere i Baleta iz Jekaterinburga jedan je od najstarijih teatara u Rusiji. Prva operska sezona otvorena je još 1912. godine, a prva baletska premijera, "Čarobna frula" bila je u februaru 1914.

Ovo je treće gostovanje jekaterinburškog Državnog akademskog teatara Opere i Baleta na Velikoj sceni Narodnog pozorišta - 2013. godine predstavili su se Gala koncertom, a 2014. na program su bili jednočini balet "Salijerijeve varijacije", treći čin iz "Bajadere" i drugi čin iz baleta "Sifilda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: