Atelje 212 gostuje u Zagrebu sa dve predstave

Početak nove, jubilarne 60. sezone pozorišta Atelje 212 obeležiće gostovanje u Zagrebu sa dve predstave, saopšteno je danas iz tog teatra.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 15.09.2016.

14:56

Atelje 212 gostuje u Zagrebu sa dve predstave

Na velikoj sceni Satiričnog pozorišta Kerempuh, Atelje 212 će 16. i 17. septembra odigrati svoje predstave “Kafa i cigarete – pozdrav iz Beograda” Mie Knežević iz 2005. i “Egzibicionista” O.J.Travena u režiji Milana Karadžića iz 2003. godine, u želji da Zagreb vidi deo najnovije produkcije, ali i mali istorijski presek Ateljea 212.

"Kafa i cigarete – pozdrav iz Beograda”, po tekstu i u režiji Mie Knežević, je topla i duhovita priča o običnim ljudima koji, uz šoljicu kafe, razgovaraju o svakodnevnim, ali i bitnim životnim temama. Uz ritual zajedničke kafe i cigarete, uz dosta rasprave na temu zabrane pušenja, nižu se susreti, setne i smešne situacije, ćaskanja i rasprave o odlasku iz zemlje, nostalgiji, starim ljubavima, ispitima, roditeljima, filozofiji, književnosti, jednom rečju sam život, neizmerno bogat, satkan od nebrojeno mnogo slojeva i značenja, koji se uz kafu i cigarete može makar malo bolje razumeti.

Likove, čije se sudbine prepliću, igraju Milica Mihajlović, Nebojša Ilić, Tihomir Stanić, Dara Džokić, Milica Trifunović, Marko Grabež, kao i Svetozar Cvetković.

“Egzibicionista” je savremena drama koja se bavi problemima modernog urbanog čoveka na razmeđu vekova u uslovima visoko standardizovane civilizacije. U fokusu drame je patološka pojava seksualne izopačenosti sa kojom se savremeno društvo obračunava na dva načina: sankcioniše je zatvorom ili pokušava da je leči psihijatrijom. Jedino što svim akterima nedostaje je ljubav. Ovaj nedostatak je glavni negativni pokretač od kojeg se sastoji drama. Egzibicionista se pokazivao ženama u parku, uhapsili su ga i strpali u zatvor. Kad ga budu pustili, on će opet to da radi, pa će opet dopasti zatvora i kraj priče. Ali ne radi se o tome, ili bar ne samo o tome…U ovoj komediji već 16 sezona pred prepunom salom Ateljea 212 igraju: Isidora Minić, Branimir Brstina, Dara Džokić, Vojislav Brajović i Vladislav Mihailović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: