Atelje 212 gostuje na "Teatru EXIT" u Zagrebu

Atelje 212 gostuje 11. jula na festivalu “Ljetne noći Teatra Exit” u Zagrebu, najavilo je danas pozorište.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 09.07.2016.

14:55

Atelje 212 gostuje na
Foto: BoskoM / Wikimedia Commons

Drugu godinu za redom predstave Ateljea 212 deo su programa zagrebačke manifestacije koja se ove godine održava sedmi put.

Ansambl beogradskog pozorišta izvešće u Muzeju za umetnost i obrt u Zagrebu predstavu “Konstelacije” Nika Pejna u režiji Saše Milavić Dejvis.

"’Konstelacije’ je savremena romantična komedija mladog britanskog pisca Nika Pejna, izazovne, eksperimentalne forme".

Polazeći od ideja iz oblasti kvantne fizike, o multiverzumu - o postojanju više paralelnih svetova i mogućnosti istovremenog odvijanja više ishoda dogadjaja, predstava pokazuje delovanje ove teorije u praksi.

Ljubavna priča dva zanesenjaka - Marijane, naučnice fizičarke i Rolanda, pčelara, donosi teme zaljubljivanja, preljube, raskida, pomirenja, kao i gubitka i istražuje slobodnu volju i ulogu slučajnosti u našim životima.

U predstavi igraju Uroš Jakovljević u Ana Mandić, a scenograf je Marija Jevtić.

Program "Ljetnjih noći Teatra EXIT" održava se na otvorenoj sceni Muzeja za umetnost i obrtu od 28. juna do 6. avgusta, a publika će moći da pogleda 21 predstavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: