Šekspirova "Dva viteza iz Verone" pod otvorenim nebom

Predstavom "Dva viteza iz Verone" Šekspirovog Glob teatra iz Londona, u Vili Stanković u Čortanovcima, večeras je počeo 3. Šekspir festival.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2016.

22:07

Šekspirova
Glob teatar u Londonu

Povodom 400 godina od smrti Vilijama Šekspira, u Srbiji se održava treće izdanje festivala u čast slavnog dramskog pisca, u okviru kojeg će biti izvedena njegova dela u savremenoj svetskoj i domaćoj produkciji.

Festival je otvoren pismom velikog reditelja 20. veka Pitera Bruka koji je pomerio granice tumačenja Šekspira, a u kojem kaže da se Šelspirove drame mogu prikazati na razne načine, i da je to zadatak koji se stalno menja.

Direktor Šekspir festivala, reditelj Nikita Milivojević zadovoljan je što vremenski uslovi omogućavaju da festival počne, kako je i planirano, pod vedrim nebom u ambijentu Vile Stanković.

On kaže da ovakav ambijent predstavi daje posebnu draž.

Upravo pod otvorenim nebom, kao u Šekspirovo vreme, u prirodi, uz zvuke zrikavaca, glumci londonskog Globa briljantno su ispričali priču o ljubavi i njenim zapletima, smestivši je u 1960-te godine 20. veka.

Osim gostiju iz Ujedinjenog kraljevstva, publika će tokom festivala, do 6. jula, gledati adaptaciju Šekspirovih dela teatara iz Grčke, Portugala, Indije i Srbije.

foto: flickr.com/dlnwelch

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: