Šekspirov Glob teatar sutra u Narodnom pozorištu

Ansambl čuvenog Glob teatra iz Londona gostovaće sutra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu sa Šekspirovim komadom "Dva viteza iz Verone" u režiji Nika Begnala.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.06.2016.

19:01

Šekspirov Glob teatar sutra u Narodnom pozorištu

Na taj način, engleska pozorišna trupa, posle dvogodišnje pauze, kada je na istoj sceni sa velikim uspehom odigrala "Hamleta" u rediteljskoj postavci Dominika Dromgula i Bila Bakhursta, ponovo će se predstaviti beogradskoj publici, ovoga puta sa svojom najnovijom produkcijom.

U njoj Begnal, na inovativan način, sa naglaskom na muziku, nudi anarhističnu verziju ove rane Šekspirove komedije iz 1591. godine koristeći elizabetansku scenografiju inspirisanu slikama i nacrtima iz autentičnog vremena.

Čitav zaplet počiva na tome da Valentin voli Silviju, a Protej Juliju. Medjutim, Protej je nestalan, pa se i on zaljubljuje u Silviju. Valentin planira da pobegne sa njom, ali ih Protej izneveri. Nakon toga, Valentin se nadje u izgnanstvu i pridruži se otpadnicima u šumi...

Ovu romantičnu priču punu komičnih obrta izvodi veseli ansambl koji će publiku oduševiti pesmama, scenskom atmosferom i stvaralačkim "haosom", najavljuje Narodno pozorište.

U podeli su Lia Braderhed (Julija), Geri Kuper (Vojvoda), Aruan Galieva (Silvija), Gaj Hjuz (Valentin), Ember Džejms (Luseta), Adam Kist (Spid), Šarlot Mils (Lans), Darmeš Pat (Protej) i Fred Tomas (Muzičar / Pas Kreb).

Dizajner je Kejti Sajks, kompozitor Džejms Forčun, a koreograf Tom Džekson Grivs.

foto: flickr.com/dlnwelch

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: