Reditelj pozvao publiku da se ne obuče kao za pozorište

Predstava "Ostaci", rađena u produkciji Hartefakta, premijerno će biti izvedena sutra u beogradskoj Ciglani, na festivalu posvećenom svim vidovima umetnosti "Devet" u 20 časova.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 17.06.2016.

11:18

Reditelj pozvao publiku da se ne obuče kao za pozorište

"Ostaci“ je komad o nesrećnim i mrtvim ljudima, koji pokušavaju da srede svoje intimne živote i međusobne odnose ispunjene ljubomorom, psihoaktivnim supstancama i tragovima ljubavi, dok se uporedo istražuju ratni zločini koje je bataljon Vojske Srbije izvršio nad albanskim civilima na Kosovu.

Tekst o istinama i lažima pisao je Vuk Bošković, dramaturgiju je radila Biljana Srbljanović, a režiju potpisuje Andrej Nosov, a uloge tumače Miloš Timotijević, Jelena Graovac i Irena Popović Dragović, koja je ujedno i autorka muzike.

Prema rečima pisca Vuka Boškovića, "Ostaci" se bave likovima koji su potpuno svesni da su šanse da razotkriju počinioce ratnog zločina i "privedu ih pravdi" jednake mogućnosti da će svako od njih „živeti srećno do kraja života", ali oni su spremni da urade sve da bi ostvarili i jednu i drugu stvar.

"Ova predstava nema za cilj da bilo koga obrazuje o prošlosti, da bilo koga tera da radi bilo šta. Ova predstava postavlja pitanje: ima li smisla i vredi li i dalje pokušavati?" rekao je reditelj Andrej Nosov.

On je pozvao publiku da pogleda predstavu, ali da ne planira odeću za pozorište i izlazak, jer prostor na kojem će se predstava odigrati je onakav na kakav naša publika nije navikla, ali će uživati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: