Čuveni Glob teatar u junu gostuje u Narodnom pozorištu

Ansambl čuvenog Glob teatra iz Londona gostovaće 28. juna na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu sa Šekspirovim komadom "Dva viteza iz Verone" u režiji Nika Begnala.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2016.

21:16

Čuveni Glob teatar u junu gostuje u Narodnom pozorištu

Na taj način, engleska pozorišna trupa, posle dvogodišnje pauze, kada je na istoj sceni s velikim uspehom odigrala "Hamleta" u rediteljskoj postavci Dominika Dromgula i Bila Bakhursta, ponovo će se predstaviti beogradskoj publici, ovoga puta s najnovijom produkcijom.

U njoj Begnal, na inovativan način, s naglaskom na muziku, nudi anarhističnu verziju ove rane Šekspirove komedije iz 1591. godine koristeći elizabetansku scenografiju inspirisanu slikama i nacrtima iz autentičnog vremena.

Čitav zaplet počiva na tome da Valentin voli Silviju, a Protej Juliju. Međutim, Protej je nestalan, pa se i on zaljubljuje u Silviju. Valentin planira da pobegne s njom, ali ih Protej izneveri. Nakon toga, Valentin se nađe u izgnanstvu i pridruži se otpadnicima u šumi...

Ovu romantičnu priču, punu komičnih obrta, izvodi veseli ansambl koji će publiku oduševiti pesmama, scenskom atmosferom i stvaralačkim "haosom", najavljuje Narodno pozorište.

U podeli su Lija Braderhed (Julija), Geri Kuper (Vojvoda), Aruan Galijeva (Silvija), Gaj Hjuz (Valentin), Amber Džejms (Luseta), Adam Kist (Spid), Šarlot Mils (Lans), Darmeš Pat (Protej) i Fred Tomas (Muzičar / Pas Kreb).

Dizajner je Kejti Sajks, kompozitor Džejms Fortjun, a koreograf Tom Džekson Grivs.

foto: flickr.com/d stanley

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: