Nadežda Petrović -autoportret u množini

Predstava "Nadežda Petrović - autoportret u množini" gostuje sutra na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu. Komad je premijerno izveden na sceni Narodnog pozorišta u Nišu, septembra prošle godine povodom sto godina od smrti velike slikarke.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 28.05.2016.

09:36

Nadežda Petrović -autoportret u množini

Ova drama se odvija u Valjevskoj bolnici gde Nadežda provodi svoje poslednje trenutke života. Teško obolela od tifusa, ona se kroz dijalog sa mladom medicinskom sestrom priseća svog života, umetničkih delovanja, prijateljstva, porodice, neprihvatanja, patriockog i aktivističkog angažmana.

"Želimo da se pozabavimo tradicijom koja nije prošlost već kontinuitet - povezati ono što je danas sa onim sto je bilo juče i sa onim što će doći. Tradicija je, u stvari, vizija, snaga i kvalitet da stvoriš nešto dobro u vremenu u kome živiš i stvaraš", ističe glumica Dragana Jovanović, koja potisuje i režiju predstave.

Pored Jovanovićeve, u predstavi igra i Bratislava Milić, tekst je napisala Miljana Đorđević, muziku Bora Dugić, a kostime je osmislio Dejan Gocić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: