Sterijino pozorje kraće i jeftinije

Predstojeće 61. Sterijino pozorje, koje se u Novom Sadu održava od 26. maja do 2. juna, koštaće za trećinu manje nego neki prethodni festivali i trajaće dan-dva kraće, ali publika neće biti uskraćena za dobre predstave, pišu "Novosti".

Kultura

Izvor: B92

Subota, 21.05.2016.

11:25

Sterijino pozorje kraće i jeftinije

"Svesni smo situacije u kojoj živimo i jednostavno smo prilagodili sve programe okolnostima", rekao je juče novinarima direktor Pozorja Miroslav Miki Radonjić. "Festival će biti malo skromniji, a mi smo bili racionalni u smislu kvantiteta, ali ne i kvaliteta. Festival će koštati oko 23 miliona dinara".

Urednik festivalskog centra Goran Ibrajter podsetio je na to da će se za Sterijinu nagradu nadmetati sedam predstava po izboru selektorke Marine Milivojević Mađarev. O pobednicima će odlučivati žiri na čelu sa Milošem Latinovićem, direktorom BITEF-a.

Zanimljivo je da će tokom festivala, 28. maja, Sajmon Šarki, pomoćnik direktora Nacionalnog pozorišta Škotske, održati predavanje "Pozorište bez zidova".

Pozorje će dobiti i svoju prvu monografiju koju je priredila Aleksandra Kolarić. Monografija će biti promovisana tokom predstojećeg festivala.

Izvor: Novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: