"Rodoljupci" najbolja predstava Pozorišnog proleća

Komad "Rodoljupci" Jovana Sterije Popovića u režiji Andraša Urbana i izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda, najbolja je predstava prvog festivala "Pozorišno proleće", koji se završio sinoć, saopštilo je Šabačko pozorište.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 19.04.2016.

09:11

Nagrada za najbolju režiju pripala je Nikiti Milivojeviću za predstavu ''Perikle'' Šabačkog pozorišta, nagrada "Ljubiša Jovanović" za najbolju mušku ulogu dodeljena je Ljubomiru Bandoviću za uloge odžačara Save u ''Klaustrofobičnoj komediji'' Zvezdara teatra i Lihta u ''Razbijenom krčagu'' Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Nada Šargin nagrađena je za ulogu Kraljice Elizabete u predstavi ''Marija Stjuart'' Narodnog pozorišta u Beogradu, a Dejan Dukovski za savremeni dramski tekst za dramu "Duh koji hoda" Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Nagradu za mladog glumca žiri je dodelio Marku Janketiću za uloge Vuleta milicionera u predstavi "Klaustrofobična komedija" Zvezdara teatra i Ruprehta u predstavi "Razbijeni krčag" JDP-a, dok je za muziku nagrađen Kosta Pavlović za u predstavu "Perikle".

Odluku o nagrađenima doneo je žiri u sastavu: Milena Zupančič, Emir Hadžihafizbegović i Blagoj Stefanovski, posle sedam odgledanih predstava u zvaničnoj konkurenciji festivala.

Nagrada "Zalog za budućnost", koju je dodelio novinarski žiri u sastavu: Vukica Strugar (Večernje novosti), Borka Trebješanin (Politika) i Tatjana Nježić (Blic), pripala je Bojanu Krivokapiću za ulogu Edena u predstavi "Rodoljupci".

U konkurenciji za nagrade festivala "Pozorišno proleće", koji je počeo 11. aprila, bilo je sedam predstava u selekciji Zorana Karajića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: