Pozorišni festival "Joakim Vujić" u Gračanici

Pozorišni festival "Joakim Vujić" ove godine biće održan u Gračanici, a publika će od 14. do 21. maja moći da pogleda oko 20 najrazličitijih pozorišnih ostvarenja, najavila je danas predsednica Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije Ivana Nedeljković.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 17.04.2016.

15:36

Pozorišni festival

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare održanoj u Beogradu, na festivalu će učestvovati 13 pozorišta, a među njima teatri iz Beograda, Kragujevca, Niša, Vranja, Pirota, Užica i Kraljeva.

Prema rečima Nedeljkovićeve odluka da se festival "Joakim Vujić" održi u Gračanici, bila je jednoglasna. Ova pozorišna smotra, koja se održava širom Srbije, na Kosovo i Metohiju vraća se posle 28 godina.

Kako je najavljeno, festival bi trebalo da otvori predstava Narodnog pozorišta Priština, sa sedištem u Gračanici "Revizor", po tekstu Nikolaja Gogolja, a u režiji Maurisija Farea. Pozorišnu smotru trebalo bi da zatvori predstava "Čaruga" u produkciji Narodnog pozorišta iz Leskovca i lazarevačkog teatra "Puls"- režiju potpisuje Radoslav Lazić.

Teatarska ostvarenja biće podeljena u dve programske celine - "Od klasike do relitija i nazad" i "Devalvacija pojedinca".

Želja organizatora je da pozorišnu umetnost približi i onim sredinama u kojima ona "nije tako čest gost" i da pobudi interesovanje i za dešavanja mimo Beograda.

Održavanje Festivala "Joakim Vujić" finansijski i organizaciono će podržati Kancelarija za Kosovo i Metohiju i lokalna samouprava u Gračanici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: