Predstava "Dekameron" sutra premijerno u SNP

U Srpskom narodnom pozorištu sutra će premijerno biti izvedena predstava “Dekameron“. Prema motivima Bokačovog “Dekamerona“, jednog od najvećih dela srednjevekovne italijanske književnosti, Ana Đorđević je napisala dramatizaciju, a predstavu režirala Ana Tomović.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 03.12.2015.

09:40

Default images
Džon Vilijam Voterhaus - Dekameron/ Foto: Wikimedia Commons / Public Domain

U dramatizaciji Ane Đorđević, javljaju iz Srpskog narodnog pozorišta , srećemo sličnosti, ali i razlike sa originalnim tekstom. Ana Đorđević je u svojoj dramatizaciji uvećala broj likova, što je ne samo formalno, nego po njenim rečima i “tematski i stilski značajno produbilo tekst“.

Dramaturg predstave je Vuk Ršumović, muziku je komponovala Irena Popović , a kostime kreirala Marina Sremac.

U predstavi graju Marko Savić, Filip Đurić, Nenad Pećinar, Sanja Ristić Krajnov, Jovana Stipić, Milica Grujičić, Draginja Voganjac, Milan Kovačević, Tijana Maksimović i Radoje Čupić.

U Srpskom narodnom pozorištu danas se igra proba za novinare, posle koje je organizovan susret sa autorima predstave “Dekameron“.

Izvor: "Dnevnik", štampano izdanje

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: