Predstava "Mrtve duše" i nagrade na kraju 49. Bitefa

Ruskom predstavom "Mrtve duše", po Gogolju, i potom proglašenjem nagrada, večeras će biti završen 49. Bitef, koji je održan pod naslovom "Uspomeni Jovana Ćirilova".

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.09.2015.

10:28

Default images

Predstava u režiji poznatog teatarskog i filmskog umetnika Kirila Serebrenikova, u produkciji "Gogolj centra" iz Moskve, biće izvedena u Pozorištu na Terazijama. Zatim će autorska i glumačka ekipa učestvovati u tradicionalnom festivalskom razgovoru sa publikom.

Za to vreme zasedaće žiri i, kako je uobičajeno, u kasnim večernjim satima saopštiti odluku pred učesnicima, gostima i publikom u Bitef teatru.

Predsednica je glumica Mirjana Karanović, a članovi su glumac Žarko Laušević, dramaturg Stefan Blaske (Nemačka), dramaturg Agnješka Jakimjak (Poljska) i dizajner i scenograf Tomas Volgrav (Belgija).

Oni će dodeliti Gran pri "Mira Trailović" i Specijalnu nagradu, koja od ove godine nosi ime Jovana Ćirilova, jednog od osnivača, dugogodišnjeg umetničkog direktora i selektora Bitefa, koji je preminuo prošle jeseni.

U konkurenciji za nagrade je deset predstava iz Srbije, regiona, Nemačke, Francuske i Rusije, u selekciji Anje Suše.

Od 17. septembra organizovani su i tradicionalni prateći programi Bitef na filmu i Bitef polifonija, a još ranije je počeo novi prateći program Bitef zona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: