Glumci Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Pekingu

Na zvanični poziv Pekinškog narodnog pozorišta, glumci Jugoslovenskog dramskog pozorišta otputovali su danas u Peking, gde će gostovati na tamošnjem Internacionalnom festivalu pozorišta, saopšteno je iz službe za informisanje Grada Beograda.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.08.2015.

22:14

Default images
Foto: jdp.rs

Direktorka JDP-a Tamara Vučković Manojlović istakla je da je ova poseta rezultat saradnje za koju su se kineske kolege odlučile pre dva meseca, tokom posete beogradskim institucijama kulture.

"Na predstojećem festivalu, koji se u Pekingu održava od 10. do 18. avgusta odigraćemo tri predstave Molijerovog 'Uobraženog bolesnika' u režiji Jagoša Markovića", rekla je ona.

"Veoma smo zadovoljni jer se saradnja sa Kinom na kulturnom nivou proširuje, o čemu dovoljno govori i podatak da smo pozvani da gostujemo i 2016. godine, sa još dve predstave. Svi smo veoma uzbuđeni, jer nas tamo očekuje da prezentujemo kako JDP tako i Grad Beograd, koji je naš osnivač. Ovo je inače i prvo zvanično gostovanje nekog srpskog pozorišta u Kini i zato osećamo posebnu odgovornost da, kao pozorište sa dugom tradicijom, opravdamo očekivanja publike glavnog grada Kine", istakla je Tamara Vučković Manojlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: