"Šekspir" prošetao Vranjem za pozorište

Studenti četvrte godine glume Fakulteta umetnosti u Zvečanu sinoć su na dve lokacije u Vranju izveli performans "Šekspir hoda gradom" u okviru Vranjskog kulturnog leta.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 09.08.2015.

09:19

Default images
Foto: wikipedia.org

Oni su na Trgu Staniše Stošića, ispred Narodnog muzeja i u dvorištu Pašinog konaka - Haremluka, pred oko 500 ljudi, izveli monologe i delove najpoznatijih dela Vilijama Šekspira, "Otela", "Hamleta", "Magbeta", "Romea i Julije", "Ričarda trećeg" i "Ofelije".

Student Mihajlo Stojković, koji je inicirao izvođenje Šekspirovih komada, kazao je agenciji Beta da je cilj bio da tokom performansa prikupe nove rekvizite za pozorište "Bora Stanković" koje je izgorelo u požaru 2. jula 2012. godine.

"Prikupili smo novac i rekvizite. Kutije će od danas biti otvorene 24 časa sve dok Vranje ne dobije novo pozorište i novi fundus. Pozvali smo publiku da prošetamo i Vranje je zaista prošetalo sa Šekspirom", rekao je Stojković i dodao da je svaki donator nagrađen svitkom sa Šekspirovim sonetom.

Ovo je treći put da studenti glume iz Zvečana učestvuju na Vranjskom kulturnom letu. Oni su i prethodna dva puta prikupljali novčanu pomoć za izgradnju novog pozorišta u Vranju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: