Izraelska predstava "Naš razred" u Beogradu

Predstava "Naš razred" poljskog autora Tadeuša Slobodjaneka, u koprodukciji dva vodeća izraelska pozorišta - telavivskog The Cameri Theatre i Habima National Theatre, gostovaće večeras u Beogradu na sceni "Vuk", u programu nazvanom Belef plus.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 28.07.2015.

12:38

Default images
belef.rs

Izraelski umetnici time završavaju balkansku turneju, koja obuhvata letnje festivale u Makedoniji (Ohrid, Bitolj, Skoplje), zatim izvođenje u Tirani i Podgorici.

Projekat su podržala ministarstva kulture i spoljnih poslova balkanskih zemalja i Izraela. Predstava o grupi školskih drugova u Poljskoj uoči i za vreme Drugog svetskog rata oživljava uspomenu na sudbinu evropskih i balkanskih Jevreja, pamteći je za generacije koje dolaze. Drama je ujedno lokalna i univerzalna, pripoveda o onome što se zaista dogodilo u selu Jedvabne u istočnoj Poljskoj jula 1941. godine.

"Ma koliko ova predstava bila zasnovana na jednom lokalnom zločinu, ona nosi univerzalnu poruku svakom društvu koje ne prihvata 'drugog', u kome deca odrastaju u atmosferi netolerancije, rasizma i predrasuda", kaže dramaturg dr Varda Fiš.

Na dodeli Izraelske pozorišne nagrade za 2015. godinu ova predstava je dobila nagrade za najbolju režiju - Hanan Snir, najbolju koreografiju - Miri Lazar i za najbolju produkciju predstave prevedene sa stranog jezika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: