Novi Tvrđava teatar: Tri nagrade za "Dogvil"

Predstava Dogvil je osvojila tri nagrade na festivalu Novi Tvrđava teatar (1-8. jul): Nagradu za najbolju mušku ulogu (Branislav Trifunović), Nagradu za najbolju režiju (Kokan Mladenović) i Nagradu za najbolju predstavu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 10.07.2015.

15:51

Default images

O nagradama je odlučivao žiri u sastavu Aleksandar Milosavljević, upravnik Srpskog narodnog pozorišta, glumica Aleksandra Pleskonjić i novinarka Nataša Gvozdenović.

Nakon 26 izvođenja, od kojih su gotovo sva bila rasprodata, predstavu Dogvil očekuju dva izvođenja u regionu: 8. avgusta, na Međunarodnom festivalu savremenog pozorišta "Zadar snova" i 10. avgusta predstava zatvara Budva grad teatar.

Premijere Dogvila održane su 19. i 20. decembra 2014. godine u Mikser House-u (prva repriza – 21. decembra na istom mestu), nakon toga Dogvil je posetio Novi Sad (SKC NS Fabrika, 22. i 23. decembar), Inđiju (Kulturni centar, 27. decembar), Kragujevac (Sala Prirodno matematičkog fakulteta, 29. decembar, u organizaciji SKC Kragujevac), a zbog velikog interesovanja održana su još dva rasprodata izvođenja 21. i 22. januara u beogradskom Mikser House-u, pa još dva na istom mestu 24. i 25. februara.

Dogvil je izveden i u Paraćinu, Kruševcu, Svilajncu, Somboru, Lazarevcu... Pogledajte video snimljen na premijeri Dogvila u beogradskom Mikser House-u 19. decembra 2014. godine.

Dogvil je scenski komad koji je pozorišna predstava koliko i koncert: na bini su tri muzičara, dve glumice i glumac, a narativ se predstavlja glumom, koncertnim izvođenjem i interakcijom sa videom, odnosno scenama na velikom platnu. Predstavu Dogvil, pozorišnu adaptaciju scenarija istoimenog filma Larsa fon Trira, režirao je Kokan Mladenović, a muziku kompozitora Marka Grubića izvodi uživo Vrooom u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni) i Marko Grubić (bas, loopovi).

Branislav Trifunović igra sve muške uloge u komadu, a ulogu Grejs i sve ostale ženske uloge igraju Milica Majstorović i Tamara Aleksić. Autore pozorišne predstave Dogvil najviše zanima specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posledice na svakog pojedinca u izolovanoj zajednici. Koproducenti predstave Dogvil su Mikser, SKC Novi Sad i Marko Grubić (Fast Forward). Projekat je podržao Sokoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: