Pozorišna trupa "Ura" u Narodnom pozorištu

Pozorišna trupa “Ura“ gostovaće 28. maja u Narodnom pozorištu u Beogradu na Sceni "Raša Plaović" sa dramom "Dar“.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2015.

17:46

Default images
www.narodnopozoriste.co.rs

Ova drama je deo šireg društveno - angažovanog projekta koji ima za cilj upoznavanje javnosti sa autizmom i problemima sa kojima se suočavaju oni koji se nalaze u tom stanju, navodi se u saopštenju Narodnog pozorišta.

Tekst za predstavu, premijerno izvedenu 10. decembra prošle godine u Ustanovi kulture “Vuk Karadžić” povodom Dana ljudskih prava, napisala je glumica Narodnog pozorišta u Beogradu Milena Đorđević.

Na scenariju je radio njen suprug i kolega, takođe glumac Narodnog pozorišta, Miloš Đorđević, kojem je ovo režiserski prvenac.

U ovoj nesvakidašnjoj priči o ljubavi, različitostima i prihvatanju sebe i drugih igraju Stojan Đorđević, Milena Đorđević, Milan Kovačević, Boba Latinović, Maja Ranđić i Zorana Bećić.

Jasmina Urošević je producent, kostime je kreirala Vanja Popović, a grafički dizajn uradila je Andrea Sunturlić.

Ovaj komad dobio je i punu podršku Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda jer na umetnički relevantan način skreće pažnju javnosti na osobe sa autizmom i ukazuje na to da oni primaju i pružaju ljubav onako kako to svi činimo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: