Teatar Volkov iz Rusije sutra gostuje u BDP-u

Teatar Volkov, najstarije rusko pozorište i jedan od vodećih ruskih teatara, gostovaće sutra uveče u Beogradskom dramskom pozorištu na Sceni "Rade Marković" sa svojom najnovijom produkcijom, komedijom "Mesec dana na selu" po tekstu Ivana Turgenjeva.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2015.

10:15

Default images
ilustracija

Predstava u režiji Jevgenija Marčelija, umetničkog direktora Teatra Volkov, koji je jedan od vodećih savremenih reditelja u Rusiji, premijerno je izvedena 11. maja na matičnoj sceni, pa je ovo svojevrsna, ne samo beogradska, već i svetska premijera.

Teatar Volkov, najstarije rusko pozorište 1750. godine osnovao je glumac Fjodor Volkov čije ime danas nosi jedno od najpoznatijih pozorišta u Rusiji, dobitnik najznačajnije nagrade u toj zemlji "Zlatna maska".

Jedan od vodećih ruskih teatara na čijem repertoaru su klasična dela ali i dela modernih ruskih i svetskih pisaca, gostuje u Beogradu u organizaciji Ruskog doma od ponedeljka, 25.maja.

U Ruskom domu članovi Volov teatra večeras će izvesti muzičku predstavu "Nije se vratio iz boja" na pesme najznačajnijih ruskih pesnika 20.veka. Sutra uveče biće gosti BDP a gostovanje završavaju nastupom u Ruskom domu u četvrtak, 28.maja muzičkim komadom pod nazivom "Sanjala sam baštu", romanse Vladimira Nabokova koje su malo poznate široj javnosti.

Sutra u 13 sati glumci Teatra Volkov posetiće Petu beogradsku gimnaziju, gde će, kao poklon učenicima gimnazije, izvesti predstavu "Sanjala sam baštu".

Svake godine Volkov teatar organizuje i međunarodni festival "Ruska dramaturgija na svetskim jezicima", a osnivači su i festivala za mlade "Pozorišna budućnost Rusije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: