Plesni tetatar Gospođe na Kalemegdanu

Plesni teatar Gospođe nastupiće ponovo pred beogradskom publikom u okviru Manifestacije Beogradski manifest koji će se održati na Kalemegdanu na Plesnoj livadi 23. maja s početkom u 15 časova.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 22.05.2015.

10:44

Default images

Plesni teatar Gospođe nastao je 2013. godine na inicijativu idejnog tvorca i osnivača magistra Aleksandra Ilića. U prvoj godini postojanja predstavlja se publici neobičnim delom nastalim na osnovu dugogodišnjeg promišljanja i pažljivog ispitivanja fenomena marginalizacije pojedinih grupacija. Autor je pažnju usmerio na neminovnim posledicama protoka vremena jednostavno rečeno na starenje, čija je neizbežna posledica smanjenje aktivnost a s tim i gubitak radosti života.

Plesni teatar Gospođe čine osam učesnica različitih godina i društvenog statusa povezanih istom željom za daljim ispoljavanjem stvaralačke energije: Teodora Sujić, Leposava Stanković, Radojka Mentović, Ljiljana Mladenović, Nada Ćulibrk, Nada Kecman, Mira Ivančević, Milana Vučković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: