Dva mjuzikla dobila po 12 nominacija za nagradu Toni

Mjuzikli sa Brodveja "American in Paris" i "Fun Home" dobili su danas po 12 nominacija za američku pozorišnu nagradu Toni, čija će ceremonija dodele biti 7. juna u Njujorku.

Kultura

Izvor: Beta

Utorak, 28.04.2015.

19:45

Default images
YouTube Printscreen

Nominacije za najbolji mjuzikl dobili su i komadi "Something Rotten!", "The Visit" i "Finding Neverland" adaptaciji dela "Petar Pan".

U kategoriji najbolje predstave nominovani su pozorišni komadi "Wolf Hall, Parts One and Two", "Hand to God", "Disgraced" i "Fish in the Dark".

Za najboljeg glumca u pozorišnom komadu nominovani su Bredli Kuper, Ben Majl, Aleks Šarp i Bil Najgaj dok će se za nagradu za najbolju glumicu takmičiti Keri Maligan, Helen Miren, Džiniva Kar i Elizabet Mos.

Nominacije su saopštili glumci Meri-Luiz Parker i Brus Vilis.

Nagrada Toni, ustanovljena pre 69 godina, dodeljuje se za postignuća u radu američkog pozorišta. Nagrade koje dodeljuje žiri od 700 članova, smatraju se ekvivalentom Oskara (za film), Emija (za televiziju) i Gremija (za muziku). beta .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: