Nagrada "Miloš Žutić" glumcu Nebojši Dugaliću

Glumačka godišnja nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije (UDUS) - Nagrada "Miloš Žutić", za 2014. pripala je istaknutom dramskom umetniku Nebojši Dugaliću, koji je postao 20. laureat tog uglednog priznanja, saopštio je danas UDUS.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 17.03.2015.

15:42

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Dugalić je nagrađen za najbolje glumačko ostvarenje premijerno izvedeno u profesionalnim pozorištima od 30. juna 2013. do 30. juna 2014. i to za ulogu Roberta u predstavi "Izdaja" Harolda Pintera, u režiji Gorana Šušljika, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

U konkurenciji su bila 33 glumačka ostvarenja.

Odluku o laureatu jednoglasno je doneo žiri u sastavu: dramaturg Jelena Mijović (predsednica), glumci Nataša Tapušković i Saša Torlaković (prethodni dobitnik) i reditelji Ljiljana Todorović i Gorčin Stojanović.

Dodelu Nagrade "Miloš Žutić" pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Sekretarijat za kulturu Beograda, a svečano uručenje biće u maju, najavio je UDUS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: