"Mali mi je ovo grob" pred publikom u Torontu

Predstava "Mali mi je ovaj grob", po tekstu Biljane Srbljanović u režiji Dina Mustafića, uspešno je gostovala u Torontu, saopštio je danas beogradski koproducent Hartefakt.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.03.2015.

13:36

Default images

Nakon regionalne turneje i gostovanja u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji, kao i brojnih priznanja kojima je nagrađena na festivalima u Sarajevu i Brčkom, predstava je sinoć izvedena na sceni Isabel Bader Theater.

Predstava u produkciji Heartefakta, Bitef teatra, MEŠ-a, Kamernog teatra 55, Teatra Ulyšes i Testament films-a, izvedana je, u organizaciji domaćina System Entertaiment iz Toronta, u dva termina, pred oko 700 gledalaca. Publika, koju su činili naši iseljenici generacije devedesetih, ali i veliki broj Kanađana koji su preko društvenih medija saznali za odvijanje ovog nesvakidašnjeg događaja, ispratila je predstavu velikim aplauzom i identifikovala se sa tematikom i sudbinom glavnog junaka - Gavrila Principa.

Uz Ermina Brava i Svetozara Cvetkovića, najviše aplauza, ali i suza izmamili su glumci mlađe generacije Marko Janketić i Milan Marić. Amila Terzimehić koju je publika prepoznala zahvaljujući liku koju tumači u akcionom hitu "November Man", na sceni je u ulozi Ljubice svojim sjajnim nastupom ostavila poseban utisak na publiku. Predstavi su prisustvovali i predstavnici konzulata Republike Srbije u Torontu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: