Beogradske „Perverzije“ osvajaju Zagreb

Predstava "Čikaške perverzije" prvi put će biti izvedena u Zagrebu u pozorištu Vidra 2. i 3. aprila, saopštio je danas Long Play.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2015.

15:23

Default images

Bilo je, kako se navodi, samo pitanje vremena kada će do zagrebačke pozorišne publike stići univerzalni humor "Čikaških perverzija", u kojima igraju beogradski glumci Dragan Gagi Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Đordević.

"Perverzije" ne poznaju granice jer je, kako ističe Jovanović, njihova "tema za sva vremena".

„Čikaške perverzije“ su priča o ljubavi, o prijateljstvu, o problemima između muškaraca i žena. Predstava se bavi najobičnijim, a u stvari najkomplikovanijim stvarima", kaže Jovanović.

Ova predstava u Srbiji već odavno uživa status ogromnog hita - zbog izuzetnog interesovanja publike zakazana su nova izvođenja 7, 9. i 19. aprila u Domu omladine Beograda, kao i 14. i 15. aprila u Pozorištu mladih u Novom Sadu.
Izvođenja 13. i 14. marta u novosadskom Pozorištu mladih, i 28. i 30. marta u Domu omladine Beograda su rasporodata, a za 27. mart u Domu vojske u Pančevu ostalo je u prodaji još vrlo malo karata.

Ulaznica za aprilska izvođenja "Čikaških perverzija" u Beogradu je 1.000 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim, a informacije o prodaji ulaznica za Novi Sad i Pančevo mogu se naći u Pozorištu mladih i Domu vojske. "Čikaške perverzije", rađene po motivima drame Dejvida Memeta "Seksualne perverzije u Čikagu", od premijere 1993. zaključno do 2005. godine uživale su kontinuirani status hita koji je videlo preko 200.000 pozorišnih posetilaca.

Dragan Gagi Jovanović je posle skoro 10 godina pauze odlučio da vrati publici "Perverzije", jesenas izuzetno uspešnom severnoameričkom turnejom u kojoj je predstava stiglo i do Čikaga.

Srpski teniser Novak Đoković pojavio se kao specijalni gost glumac "Čikaških perverzija" tokom izvođenja 16. februara u Domu omladine Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: