Nada Šargin dobitnica nagrade "Petar Banićević"

Glumica Narodnog pozorišta u Beogradu Nada Šargin ovogodišnja je dobitnica Nagrade "Petar Banićević" koju dodeljuje Nacionalni teatar.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.03.2015.

13:42

Default images
YouTube Printscreen

Šargin je nagradu dobila za ulogu Ivete Potje u predstavi "Majka Hrabrost i njena deca", po tekstu Bertolta Brehta i u režiji Ane Tomović, navodi se u saopštenju Narodnog pozorišta.

Žiri u sastavu Željko Hubač (v.d. direktora Drame Narodnog pozorišta) i dramaturzi Molina Udovički Fotez i Slavko Milanović jednoglasnu odluku o laureatu doneo je na sednici održanoj 25. februara.

Nagrada "Petar Banićevi攓 dodeljuje se mladom glumcu do 40 godina starosti, koji se umetnički istakao u periodu od 1. novembra 2013. do 31. oktobra 2014. godine i iskazao visok profesionalizam u poslu i odnosu prema Narodnom pozorištu.

Priznanje, koje se sastoji od originalanog umetničkog dela sa likom Petra Banićevića (rad Geroslava Zarića), ustanovljeno je 2011. godine, a dosadašnji laureati su Igor Đorđević, Nenad Stojmenović i Miloš Đorđević.

Nagrada će dobitnici biti uručena 26. marta na Velikoj sceni, posle izvođenja predstave "Majka Hrabrost i njena deca".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: