NP: Jubilarno 50. izvođenje "Pokojnika"

Predstava po tekstu Branislava Nušića "Pokojnik", u režiji i adaptaciji Egona Savina, biće izvedena jubilarni 50. put u petak, 9. januara, na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, objavio je taj teatar.

Kultura

Izvor: Beta

Sreda, 07.01.2015.

08:43

Default images
Foto: www.narodnopozoriste.rs

Poslednji Nušićev komad, "Pokojnik", napisan 1937. godine, u Savinovoj režiji premijerno je izvedena 26. decembra 2009. godine.

Pored beogradske publike, Savinovu postavku videla je i publika u Kikindi, Rumi, Požarevcu, Smederevu, Kragujevcu, Lazarevcu, Banjaluci, Mladenovcu, Zaječaru i Pančevu.

Za ulogu Anta, glumac Aleksandar đurica osvojio je glumačka priznanja na festivalima "Petar Kočić" u Banjaluci, "Milivoje Živanović" u Požarevcu i Joakimfestu u Kragujevcu, dok je Predrag Ejdus za lik Spasoja Blagojevića dobio Zoranov brk na Danima Zorana Radmilovića u Zaječaru.

U predstavi glume Nebojša Kundačina, Darko Tomović, Predrag Ejdus, Branko Jerinić, Bojan Krivokapić, Aleksandar Đurica, Ljubomir Bandović, Miloš Đorđević, Boris Pingović, Radovan Miljanić, Nataša Ninković, Zoran Ćosić, Anđelka Ristić, Ivana Šćepanović i Milan Šavija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: