Šta beogradska pozorišta nude mališanima?

Najmlađi Beograđani rado idu u pozorište, kako sa drugarima iz škole, tako i sa roditeljima kojima iako pristupačna, cena karte ponekad ipak predstavlja preveliki trošak.

Kultura

Izvor: Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.12.2014.

09:26

Default images

To potvrđuju i u Pozorištu "Boško Buha". Direktorka marketinga u toj pozorišnoj kući Marija Pavlović navela je za Tanjug da roditelji rado dovode decu ali se ipak malo žale na cenu ulaznice, koja je za pojedinačne 600, a 420 dinara za grupne posete.

Pavlović je ukazala da su radni dani "rezervisani", pre svega, za grupne posete, dok vikendom u pozorište decu dovode roditelji.

“Roditelji obično kažu da su naše predstave mnogo bolje, a malo skuplje od ostalih”, dodala je ona. Na repertoaru Pozorišta "Boško Buha" su sada novogodišnje predstave, kao i delo "Magareće godine".

U Pozorište lutaka "Pinokio" roditelji mogu da dovedu mališane već od dve godine. Organizator u tom pozorištu Dana Pavlović, rekla je Tanjugu da su redovnoj publici "namenjeni" vikendi, kao i da roditelji decu češće dovode kada su loši vremenski uslovi.

“Popunjenost je”, kako je dodala, “oko 80 odsto, a sala u zgradi bivšeg bioskopa ‘Jugoslavija’ na Novom Beogradu koju ovo pozorište sada koristi bolja je i lepša od prethodne.”
Tom Sojer i Ðavolja posla (www.buha-theater.com)
Predstave su namenjene deci do 15 godina, a cena karte je 400 dinara. Za kupovinu putem mejla publika dobija popust od 10 odsto.

Na repertoaru ovog pozorišta su bajke poput "Aladinove čarobne lampe", "Pepeljuge", "Lepotice i zveri", zatim i predstave "Čudni psić" i "Čardak ni na nebu ni zemlji".

U Malom pozorištu "Duško Radović" predstave su namenjene deci starijoj od tri godine.

Prema rečima Jelene Gavrić koja je u toj pozorišnoj kući zadužena za odnose sa javnošću, cena karte je 500 dinara i roditeljima je to uvek puno, ali se ipak ne žale i mališane rado dovode u pozorište.

U većini pozorišta za decu cena se duže nije menjala. U ovom pozorištu mališani mogu pogledati predstave "Noć u Merlinovom zamku", "Alisa u zemlji čuda", "Lažeš Melita", "Pinokio i Deda Mraz", kao i "Tri praseta" koja su nedavno premijerno izvedena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: