Mladenović: Institucionalni teatri su puni kompromisa

Predstava "Dogvil", koja se večeras premijerno igra u Mikser hausu, nastala je da se ne bi pravili kompromisi, kaže reditelj Kokan Mladenović.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 19.12.2014.

22:21

Default images

"Ova predstava je i nastala da se ne bi pravili kompromisi. Naši institucionalni teatri su puni kompromisa. Funkcionišu po jednom modelu koji je prilično zastareo", naveo je Mladenović u izjavi Tanjugu neposredno pred premijeru "Dogvila".

Probali smo da se okupimo oko jedne ideje koja nas jako zanima, naši smo sjajne partnere u Mikser hausu, kao i u SKC Novi Sad, gde ćemo igrati u prostoru Fabrike", dodao je on.

"Napravili smo predstavu po svom ukusu, po svojoj meri, onako kako mi mislimo da treba da se pravi teatar", istakao je Mladenović, dodavši da se predstavom praktično promoviše početak pozorišnog života u Mikser hausu.

Ovo bi, dodao je, trebalo da bude početak Mikser teatra. "Verujem da smo napravili jednu predstavu koja i te kako korespondira sa našim vremenom i govori o neverovatnim paralelama između našeg grada i Dogvila, koji se predstavlja kao grad demokratije, grad urednih i mirnih građana, a u stvari je jedno od najlošijih mesta za život na svetu", smatra Mladenović.

Branislav Trifunović igra sve muške uloge u ovoj scensko-muzičkoj predstavi, a ulogu Grejs (u alternaciji) i sve ostale ženske uloge Milica Majstorović i Tamara Aleksić. Njih dve su briljantne mlade glumice, dodao je reditelj, podsetivši da su odabrane na audiciji među 150 prijavljenih devojaka.

Muziku uživo izvodi bend Vrooom čiji je frontmen Marko Grubić koproducent i jedan od autora "Dogvila", glumci su u ovoj predstavi i pevači, jer uživo izvode songove na muziku Grubića i tekstove Mladenovića.

Predstava je zasnovana na istoimenom filmu Larsa fon Trira, pripada angažovanom teatru i kritički govori o Srbiji danas. Prva tri izvođenja "Dogvila" u Mikser hausu su rasprodata, a publika u Beogradu će ovu predstavu ponovo imati prilike da gleda na istom mestu 21. i 22. januara 2015. godine.

U ovom trenutku zakazano je 11 izvođenja. Predstavu će imati prilike da pogleda publika u Novom Sadu, Inđiji, Kragujevcu, Kruševcu i Svilajncu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: