Predstava “Delirijum tremens” ponovo u BDP-u

Popularni autorski projekat Gorana Markovića "Delirijum tremens" od 27. decembra ponovo će biti na repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta zbog velikog interesovanja publike, saopšteno je danas iz te kuće.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 17.12.2014.

14:09

Default images

Komad "Delirijum tremens" tiče se savremenog čoveka i njegovog traganja za identitetom.

Goran Marković, koji potpisuje i tekst i režiju, tu priču posvećuje jednom poznatom beogradskom glumcu koji iznenada pada u komu, izazvanu veoma retkim virusom, a našavši se u bolnici, on kreće u potragu za samim sobom.

"Osnovni diskurs ove drame mogao bi se definisati ovako: gluma kao bolest, bolest kao gluma. On polazi od premise da su gluma i bolest suštinski isprepletane i da među njima postoji duhovna ali i fizička veza, neka vrsta jedinstva, skoro. Spona ta dva naoko nespojiva elementa nalazi se u psihodrami, vrsti grupne terapije koja nema veze sa umetnošću, isto onoliko koliko gluma nema veze sa stvarnošću", kaže reditelj.

Uloge u obnovljenoj predstavi tumače: Predrag Ejdus, Vesna Čipčić, Anita Mančić, Petar Benčina, Marko Živić, Milan Čučilović, Pavle Pekić, Sladjana Vlajović, Savo Radović, Ljubinka Klarić, Sandra Bugarski i Dragiša Milojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: