Plesni teatar “Gospođe” 2.12. u Sava centru

Plesni teatar “Gospođe” nastupiće ponovo pred beogradskom publikom, 2. decembra u 18 časova na sceni Sava centra, u okviru Sajma za treće doba, prvog regionalnog sajma za kvalitetniji i zdraviji život populacije starije od 55 godina.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 18.11.2014.

14:20

Default images

Nakon pauze Plesni teatar “Gospođe” nastavlja svoju gostovanja, pa već u narednom periodu nastupiće u Vršcu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i dr.

Plesni teatar Gospođe nastao je 2013. godine na inicijativu idejnog tvorca i osnivača magistra Aleksandra Ilića. U prvoj godini postojanja predstavlja se publici neobičnim delom nastalim na osnovu dugogodišnjeg promišljanja i pažljivog ispitivanja fenomena marginalizacije pojedinih grupacija. Autor je pažnju usmerio na neminovnim posledicama protoka vremena jednostavno rečeno na starenje, čija je neizbežna posledica smanjenje aktivnost a s tim i gubitak radosti života.
Teatar čini osam učesnica različitih godina i društvenog statusa, povezanih istom željom za daljim ispoljavanjem stvaralačke energije: Teodora Sujić, Leposava Stanković, Radojka Mentović, Ljiljana Mladenović, Nada Ćulibrk, Nada Kecman, Mira Ivančević, Milana Vučković.

Koreografiju potpisuje mr Aleksandar Ilić, režiju i tekst Dara De Luka, muziku Ivica Stjepanović, scenografiju Boris Maksimović, a kostim Aleksandra Karović.

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda prepoznali su kvalitete projekta i materijalno pomogli, verujući u uspeh ovog originalnog poduhvata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: